• INBRENG VAN KLEDING EN DE VOORWAARDEN

INBRENG VAN KLEDING EN DE VOORWAARDEN

Inbreng
Bij het inbrengen nemen we niet meer dan 20 stuks per keer in. Breng dit bij voorkeur in een bigshopper. Vuilniszakken en dozen worden niet ingenomen.

Het inbrengen van de kleding kan tijdens de openingstijden van de winkel.
De kleding moet:
· er goed en trendy uitzien
· niet beschadigd of kapot zijn
· gewassen en gestreken zijn
· niet ouder dan ongeveer 2 jaar zijn
We nemen geen schoenen, heren-, positie- en sportkleding in.

Mochten de kleding inname specialisten (medewerkers van de Paraplu) achteraf toch nog vlekjes of defecten vinden, doen we deze kleding alsnog weg. U kunt op de klantenkaart aangeven of u de kleding terug wilt hebben of dat de medewerkers de kleding kunnen doneren aan de kledingbank Teylingen of ander goed doel[1]. Wanneer u de niet ingenomen kleding toch terug wilt, krijgt u van ons bericht. Uw tas moet daarna binnen twee weken opgehaald worden, anders gaat uw kleding alsnog naar de kledingbank.

De opbrengst
De opbrengst van de verkochte kleding is als volgt:
- 40% voor u als klant
- 40% voor Paraplu, een winkel met een missie
- 20% voor de Belastingdienst

Zomer en winterkleding.
Inbrengen van voorjaars/zomerkleding kan in de maanden februari t/m mei. Inbrengen van najaars/winterkleding kan in de maanden augustus t/m november. Als er veel kleding is ingebracht, dan kan er een inbrengstop worden ingelast. Dit zal zowel in de winkel als op sociale media bekend worden gemaakt.

Maten
De onderstaande maten kunnen worden ingebracht.
· Kinderkleding voor jongens en meisjes van maat 56 t/m 176
· Dameskleding van maat XS t/m XXL (34 t/m 46)

Merken
In principe nemen wij alleen de betere merken in, maar artikelen van Only, H&M of Bershka, kunnen soms ook goed verkocht worden. Breng liever geen kleding in van Bristol, Scapino, Vogele, Zeeman, etc.

Uitzoeken kleding
De kleding wordt later gesorteerd en gecontroleerd door de inname specialisten van de Paraplu. U laat de kleding dus in de winkel achter. We selecteren alleen de beste kledingstukken. Deze kledingstukken worden geprijsd en in de winkel ten verkoop aangeboden.

Prijzen
De medewerkers van Paraplu bepalen de prijzen van de producten. We houden rekening met vraag, aanbod, huidige trends en conditie. Wilt u toch overleggen over een prijs van een bepaald item, dan mag dat natuurlijk. Samen komen we er wel uit. De ervaring leert ons wel dat artikelen die te duur geprijsd zijn, niet worden verkocht. Het blijft tenslotte tweedehands.

Blijf op de hoogte
Als klant kunt u inloggen op onze site om te kijken wat er al van uw ingebrachte artikelen verkocht is. U ontvangt na het inbrengen en verwerken van de kleding een e-mail met de inlogcode. Het is dus van belang dat we het juiste e-mailadres hebben.

Ons kassasysteem houdt bij hoeveel er verkocht is. Bij het inloggen ontvangt u ook informatie als er acties worden gehouden of als de kleding in de uitverkoop gaat. Dat hoeft dan niet persé uw kleding te zijn.

Uitverkoop
Bij het inbrengen van de kleding gaat u akkoord dat uw kleding bij acties en of uitverkoop voor een lagere prijs verkocht wordt.

Betalingen
Bij bedragen van € 50,00 of meer wordt éénmaal per 2 maanden de tegoeden overgemaakt en bij lagere bedragen éénmaal per 4 maanden. (Dit i.v.m. de gestegen kosten per overboeking die we niet willen doorberekenen.) Het is belangrijk dat we het goede rekeningnummer hebben. Bij de inname wordt daarom het rekeningnummer op uw bankpasje gecontroleerd.

Uw kleding
Wij besteden de grootste zorg aan presentatie, verkoop en veiligheid van uw artikelen. Inbrengen is echter op eigen risico. Zoekgeraakte, gestolen of beschadigde artikelen kunnen door ons niet worden vergoed, tenzij het aantoonbare nalatigheid aan onze kant betreft.

Uw kleding wordt niet verkocht
Bij de inschrijving kunt u aangeven, dat wanneer de kleding niet wordt verkocht u de ingebrachte kleding terug wilt hebben of dat u het dan wilt schenken aan het goede doel.

Mocht u aangegeven hebben dat u de niet verkochte kleding terug wilt, dan krijgt u bericht aan het einde van het seizoen dat uw kleding opgehaald kan worden.

Kleding schenken
U kunt uw kleding ook schenken. De opbrengst wordt dan gedoneerd aan gezinshuis Alas te Voorhout. Voor de instandhouding van het gezinshuis is Stichting Alas opgericht. Een groep enthousiaste vrijwilligers zetten zich met een warm hart hiervoor in. In 2022 is de nieuwbouw van het gezinshuis geopend. Het nieuwe huis biedt 4 plekken voor begeleiding van moeder / kind en 2 plekken voor permanente opvang van jonge kinderen. Wij ondersteunen dit gezinshuis om de niet vergoede benodigdheden voor de moeders en kinderen, zoals shampoo, schoenen, nieuwe bril, etc. te bekostigen.

[1] Bijvoorbeeld het Leger des Heils, De Brug in Katwijk of OekraïneInbreng